Zoek
Reebiefstuk met mozzarella
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
solo, bakken en braden
4 Reebiefstukken
5 cl cognac
wildfond of runderfond
10 cl rode wijn, dezelfde die je drinkt
50 gr mozzarella
2,5 el room
hoeveboter
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Verhit enkele eetlepels solo in een pan en bak op een hoog vuur de reebiefstukjes aan één kant in ongeveer 2 minuten mooi bruin.
2
Draai de biefstukjes om en kruid de gebakken zijde met pezo.
3
Laat nu de biefstukjes aan de andere kant ook gedurende ongeveer 2 minuten bruin bakken (moeten van binnen wel roze zijn).
4
Snijd intussen de mozzarella in 4 gelijke sneetjes.
5
Leg de biefstukjes in een vuurvaste schotel en leg op ieder een sneetje mozarella en zet ze even onder de grill.
6
Verwijder ondertussen het overtollige bakvet en giet de cognac in de pan en flambeer, niet onder de dampkap !!
7
Blus met met een scheut fond en de wijn.
8
Laat dit op hoog vuur inkoken tot er een mooie saus ontstaat, roer de aanbaksels goed los.
9
Voeg de room toe en laat nog even inkoken, kruid af met pezo. 1
0
Roer er van het vuur af enkele blokjes koude boter onder, zo krijg een mooie gladde saus.1
1
Leg de biefstukjes op warme borden en nappeer met een beetje saus, serveer de rest van de saus er apart bij.1
2
Dien op met groenten naar keuze, gestoofd witloof, boontjes in een spekjasje, wilde boschampignons, of...en kroketjes.
Reebiefstuk met mozzarella is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pizza quattro gusti
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Reebiefstuk met spinaziestamppot
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde reebiefstuk met spek en tijm
27 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebiefstuk met kappertjes
0 min
Bekijk recept
Reebiefstuk met Hubertussaus
0 min
Bekijk recept