Hazenrug in rodewijnsaus

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep de hazenrugfilet droog met keukenpapier en bestrooi naar smaak met zout en (versgemalen)peper.
  • 2 Verhit de olijfolie in een braadpan en braad het vlees rondom mooi bruin.
  • 3 Draai het vuur laag en braad het vlees afgedekt nog 20-25 minuten tot het vlees vanbinnen rosé is. (Controleer de gaarheid eventueel door een kleine inkeping in het midden van de filet te maken.)
  • 4 Kook intussen op hoog vuur de wijn in 10 minuten in tot de helft. Roer in een andere pan de tomatenpuree los met het extra scheutje wijn en voeg het daarna samen met de vleesfond en de zilveruitjes toe aan de ingekookte wijn.
  • 5 Laat het vervolgens nog 15-20 minuten inkoken tot er ongeveer 250 ml saus van over is.
  • 6 Neem het vlees van het vuur en laat het nog 10 minuten afgedekt rusten.
  • 7 Haal de wijnsaus van het vuur en klop er de boter door.
  • 8 Snijd het vlees in mooie plakken en serveer het met de saus.

Hazenrug in rodewijnsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde rosbief met tutti frutti
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met rodewijnsaus en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Picanha met rodewijnsaus en blauwe bessen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug met geroosterde groenten
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug, marinade met ahornsiroop
35 min Voorgerecht
Bekijk recept