Reeragout in portosaus

5
105 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en het knoflook fijn.
  • 2 Smelt de boter en laat ze kleuren in een grote kookpot. Bak het vlees aan alle kanten aan. Kruid met peper en zout.
  • 3 Voeg de fijngesnipperde ui, het knoflook en de spekreepjes toe. Laat nog 2 à 3 minuten meebakken.
  • 4 Overgiet met de vleesbouillon en de porto. Voeg de laurierblaadjes, de rietsuiker, de tomatenpuree en de mosterd toe. Dek af en laat gedurende 1 u. 20 min. à 1 u. 30 min. sudderen op een zacht vuurtje.
  • 5 Giet er de room bij en roer er de Luikse siroop onder.
  • 6 Kruid bij naar smaak met peper en zout.
  • 7 Serveer de reeragout met knolselderpuree en een witloofslaatje.

Reeragout in portosaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindemedaillon met portosaus
0 min
Bekijk recept
Gevulde kalkoen met portosaus
0 min
Bekijk recept
Rosbief met portosaus en ganzenlever
0 min
Bekijk recept

Reeragout met appelen, veenbessen en knolselderpuree
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reeragout
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Reeragout
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reeragout Op Luikse Wijze
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept