1 Meng de sojasaus met de sake, mirin en honing of gembersiroop en laat kort inkoken. Laat afkoelen en marineer hierin het vlees minstens een uur (kan eventueeleen dag op voorhand).
2 Maak de bouillon: schil de gember en snijd in plakjes. Hak de stelen van de koriander en houd de blaadjes opzij voor de afwerking. Breng het water aan de kook met de sojasaus, gember en korianderstelen. Laat op een laag vuur zacht sudderen.
3 Tip: je kan hier ook restjes groenten in verwerken (bv fijngesneden wortel of prei)
4 Verwarm de oven voor op 180°C.
5 Haal het vlees uit de marinade. Laat de marinade met de bruine suiker inkoken tot een stroop en strijk het vlees hiermee in. Zet het vlees 15-20 minuten in de oven (gaartijd hangt af van de dikte van het vlees en de kracht van je oven).
6 Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep ze door de soep. Snijd het lente-uitje in ringetjes of schijfjes.
7 Verhit een klontje Solo in een koekenpan. Pel het teentje knoflook en snipper het fijn. Bak de shiitake met de knoflook mooi goudbruin en breng op smaak met peper en zout.
8 Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees in fijne lapjes en serveer apart. Werk de soep af met de shiitake, de lente-ui en wat korianderblaadjes.
Everzwijnfilet teriyaki met udonnoedels is een recept van Solo Open Kitchen