Zoek
Ovenschotel met aardappelen en gehakt
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg bloemige aardappelen
500 g gemengd gehakt (varkens, rund of kalfs)
150 g gerookte spekblokjes
1 ui
50 g geraspte kaas
2 dl melk
50 g boter
vers geraspte nootmuskaat
2 geperste knoflookteentjes
peper en zout
Bereiding
1
Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.
2
Bak vervolgens de spekblokjes in een koekenpan.
3
Vul aan met de fijngesneden ui en knoflook, waarna u het gehakt toevoegt en deze korrelig bakt.
4
Laat eventueel uitlekken in een zeef om het overtollige vet te verwijderen.
5
Giet nu de aardappelen af en laat ze uitdampen.
6
Verwarm de melk samen met de boter in een pan.
7
Haal de aardappelen door een roerzeef en roer er het boter-, melkmengsel bij.
8
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
9
Vet een ovenschaal in en verdeel er de spekblokjes en het gehakt over.1
0
Dek hierna af met de puree en strooi er, als laatste, de kaas over.1
1
Zet 30 min in een voorverwarmde oven van 200°C
Ovenschotel met aardappelen en gehakt is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenschotel met gehakt en groente
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met gehakt en groente
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept