gevulde aubergines

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    :
  • 2 (20 min.)
  • 3
    - Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 - Snij de aubergines in de lengte in 2 en laat het steeltje zitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de auberginehelften over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.
  • 5 - Snipper ondertussen de uien, het knoflook en de platte peterselie fijn.
  • 6 - Snij de groene pepertjes in 2 en laat het steeltje zitten. Haal de pitjes eruit.
  • 7 - Snij 1 tomaat in 8 schijfjes. Verwijder de pitjes uit de 2 andere tomaten en snij in blokjes.
  • 8
    Voorbereiding
    :
  • 9 20 min. + 15 min. in de oven1
  • 0 1 Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knofl ook glazig. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak bruin.1
  • 1 2 Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Kruid met zwarte peper, zout en het paprikapoeder. Laat nog 10 min. garen. Voeg 2 min. voor het einde van de gaartijd de fijngesnipperde peterselie toe.1
  • 2 3 Verdeel het gehaktmengsel over de auberginehelften en werk elke helft af met 2 schijfjes tomaat en een half groen pepertje. Zet opnieuw 15 min. in de oven.

gevulde aubergines is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot met kikkererwten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept