Geroosterde lamsbout met rozemarijn en look

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden
  • 2 Meng in een pannetje de munt, water en suiker. Laat afkoelen en voeg de azijn toe.
  • 3 Prik de lamsbout willekeurig in met een scherpe mespunt en maak zo sneetjes van 2 cm diep en 2 cm lang. Wrijf het vlees lichtjes in met citroensap en maak met een scherp mes een insnijding van 10 tot 12 cm langs het bot, van boven naar beneden.
  • 4 Plet de rozemarijn en het zout in een mortier en vijzel of in een food processor.
  • 5 Voeg de look en de Solo toe en blijf roeren. Wrijf het mengsel over het lamsvlees en duw het in de spleetjes. Kruid de lamsbout met zout en besprenkel met rozemarijn.
  • 6 Schui het vlees in de oven. Bak 25 minuten en giet er dan de muntsaus over .
  • 7 Dek het lam af met aluminiumfolie en bak nog 15 minuten, het vlees moet nog licht roze zijn.
  • 8 Neem uit de oven en laat afgedekt nog 15 minuten rusten.

Geroosterde lamsbout met rozemarijn en look is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mousse met geitenkaas en tartaar van gegrilde paprika’s
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Plattekaas met bieslook en sjalot
20 min
Bekijk recept
Varkensmignonette met gremolata en tarwe
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept