Gevulde paprika's met groentepuree

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de bouillon met 500 ml water en het bouillonblokje. Kook de rijst gaar.
  • 2 Bak het gehakt al roerend gaar in wat olie of margarine.Voeg de tomatenpuree, de peper en de gehakte peterselie toe. Snijd een hoedje van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit.
  • 3 Meng de rijst met het gehakt en voeg enkele eetlepels warme bouillon toe.
  • 4 Blancheer ondertussen de paprika's in zacht kokende vleesbouillon.
  • 5 Vul de paprika's op met het gehaktmengsel en houd ze afgedekt warm in de oven.
  • 6 Voor de saus doe je het volgende. Breek de bloem met koud kookvocht. Laat het paprikakookvocht (of vleesbouillon) samen met de tomatenpuree goed koken en indikken tot 100 ml.
  • 7 Voeg de gebroken bloem al roerend toe en laat doorkoken. Breng op smaak met peper, zout en vooral paprikapoeder. Versier met fijngehakte peterselie.
  • 8 Dien de gevulde paprika's warm op met de saus.

Gevulde paprika's met groentepuree is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gehakthachee met groentepuree
30 min-
Bekijk recept
Kleurrijke schildersoep
Bekijk recept
Gazpacho in borrelglaasjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekleurde groentegeleitjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept