Kruidig gewokte kipreepjes

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng he gehakt met een eidooier, gemalen komijnen paneermeel, maak er balletjes van.
  • 2 Snij de kip in smalle, korte reepjes, marineer in 1/2 flesje pils met rietsuiker en wokkruiden.
  • 3 Giet in de wok een
  • 25 dl water en het half blokje kipbouillon en breng aan de kook.
  • 4 Laar hierin de balletjes een 5-tal minuten garen.
  • 5 Laat uitlekken en bewaar de bouillon.
  • 6 Wrijf de wokpan droog.
  • 7 Snij de champignons in stukjes.
  • 8 Zet de wok met een flinke klont Solo op een hoog vuur.
  • 9 Bak de uitgelekte kippenreepjes, voeg de champignons en daarna de gehaktballetjes toe. 1
  • 0 Voeg 1/2 flesje room light room toe en de bewaarde bouillon. 1
  • 1 Bind met maïzena express (kruid eventueel bij met peper en zout).1
  • 2 Dien op met rijst, puree of in een bladerdeegpasteitje.

Kruidig gewokte kipreepjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-kipwraps
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep met kruidig stokbrood
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig kippetje uit de oven
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig wokgerecht met rijst en tofu
Hoofdgerecht
Bekijk recept