Zoek
Kruidig gewokte kipreepjes
2
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 g gehakt
paneermeel
0.5 flesje pils
1 eetlepel rietsuiker
wokkruiden
0.5 blokje Knorr Finesse kipbouillon
1 klontje Solo
0.5 flesje light room
zout en peper
maïzena express
1 eierdooier
1 snuifje komijn
250 g champignons
300 g kipfilet
Bereiding
1
Meng he gehakt met een eidooier, gemalen komijnen paneermeel, maak er balletjes van.
2
Snij de kip in smalle, korte reepjes, marineer in 1/2 flesje pils met rietsuiker en wokkruiden.
3
Giet in de wok een
2
5 dl water en het half blokje kipbouillon en breng aan de kook.
4
Laar hierin de balletjes een 5-tal minuten garen.
5
Laat uitlekken en bewaar de bouillon.
6
Wrijf de wokpan droog.
7
Snij de champignons in stukjes.
8
Zet de wok met een flinke klont Solo op een hoog vuur.
9
Bak de uitgelekte kippenreepjes, voeg de champignons en daarna de gehaktballetjes toe. 1
0
Voeg 1/2 flesje room light room toe en de bewaarde bouillon. 1
1
Bind met maïzena express (kruid eventueel bij met peper en zout).1
2
Dien op met rijst, puree of in een bladerdeegpasteitje.
Kruidig gewokte kipreepjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Sushi volcano surf'n turf
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-kipwraps
10 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep met kruidig stokbrood
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig kippetje uit de oven
105 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig wokgerecht met rijst en tofu
Hoofdgerecht
Bekijk recept