1 Het vlees inwrijven met de doorgesneden teen knoflook. Daarna ook versgemalen peper en zout in het vlees wrijven.
2 De olie verhitten; daarin de bout rondom bruin bakken in vijf minuten. Deksel op de pan en het vlees 20 minuten smoren op een klein vuur. De pan van het vuur nemen; de bout met paprikapoeder bestuiven. De hete bouillon erbij gieten: de pan weer op het vuur zetten en het vlees weer met het deksel op de pan nog een half uur laten smoren.
3 Inmiddels de geschilde aardappelen halveren en laten uitlekken; de uien in plakken snijden. Beide om het vlees leggen; ze voorzien van versgemalen peper en zout. En nog eens alles samen een half uur smoren.
4 Het vlees op een warme schotel leggen; rondom komen de aardappelen en de ui.
5 De peterselie staat kleingehakt te wachten.
6 De saus binden met beurre manié; u weet het inmiddels: deegje van 15 gram boter en 20 gram bloem. Onder roeren kleine stukjes deeg laten smelten in het vocht. De saus een paar minuten laten koken, met citroensap en eventueel peper en zout op smaak brengen. Nog wat peterselie erop en terstond serveren.; de saus afzonderlijk geven.
7 Een goede rode wijn is geen overdaad bij deze bout. Bijvoorbeeld een bordeaux (pomerol) of een rhônewijn.