1 Los het bouillonblokje op in 1 Liter water. Schil de aardappelen en de wortels en snij ze in grote blokjes. Schil en hak de uien. fruit ze 5 min op een matig vuur in de warme boter, zonder ze te laten kleuren. Voeg er de aardappel-en wortelblokjes, tijm, laurier en de bouillon aan toe. Meng het geheel, breng het aan de kook, zet het deksel op de pan en laat het 1u15 min koken op een zacht vuur.
2 Bak de vleesballetjes aan alle zijden in de hete olie. Doe er peper en zout op. Als de eerste kooktijd verstreken is, verwijdert u de tijm en laurier uit het stoofpotje, Bestrooi het met de resterende boter en peterselie. Meng het geheel. Verdeel het stoofpotje met wortels over de borden, versier ze met vleesballetjes en dien ze onmiddellijk op.
3 Tip
4 Deze must van de gezinskeuken smaakt verrukkelijk met mosterd en azijnkruiden.
Stoofpotje met wortels en vleesballetjes is een recept van Solo Open Kitchen