1 Spoel de aubergines en dep ze goed droog. Leg ze op een bakplaat en zet ze 15 min in de oven op 180°C.
2 Pel en snipper de uien en de knoflook fijn. Schraap de wortel en snij in staafjes.
3 Stoof de groenten 5 min aan in 1 eetlepel olijfolie. Doe er het lamsgehakt bij. Laat het rul bakken.
4 Voeg de tomaten, het paprikapoeder, de tuinkruiden, peper en zout toe. Laat 5 min sudderen op een zacht vuur.
5 Snij de aubergines in de lengte doormidden en schraap het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snij het in stukjes en voeg die bij het gehaktmengsel.
6 Vet een ovenschaal in. Leg de uitgehaalde aubergines naast elkaar in de schotel en vul ze met met het gehaktmengsel.
7 Bestrooi de aubergines met de verkruimelde feta en besprenkel ze met de rest van de olijfolie. Zet ze 25 min in ht midden van de oven op 180°C en laat dan nog 5 min bijkleuren onder de hete grill. Serveer met Griekse pasta of aardappelpuree