1 Laat het broodkruim weken in de melk. Borstel de champignons schoon, snij ze in plakjes. Pel de tomaten, snij ze in stukjes. Snij de ham, zonder zwoerd, in stukjes.
2 Maak het gehakt aan met het ei en de eidooier, het uitgeknepen broodkruim en de gemalen kaas. Voeg er de stukjes ham aan toe. Kruid met peper en zout. Maar er een rechthoekig brood van. Bestuif het met bloem.
3 Braad rondom goudbruin in de hete olie. Blus met de wijn. Laat op een matig vuur staan, tot de wijn praktisch volledig verdampt is. Voeg er de tomaten aan toe. Dek af en laat nog ongeveer 30 min op een zacht vuur verder braden. Voeg er de champignons aan toe. Laat nog 10 tot 15 min onafgedekt op een middelhoog vuur staan.
4 Snij het warme gehaktbrood in dikke plakken. Kruid de groentesaus met peper en sau.
5 Serveer met aardappelpure of gebakken aardappeltjes