2 Een handvol verse basilicumblaadjes, versgeraspte parmezaanse kaas.
3Voorbereiding .
4 Zet melk en brood in een kleine steelpan op een laag vuur.
5 Haal de pan van het vuur als het brood de melk heeft opgenomen en maak het met een vork tot pulp. Laat afkoelen.
6 Meng vlees, ui, peterselie, tijm, ei, parmezaanse kaas, knoflook, de helft van de chilipeper, broodmengsel en een flinke hoeveelheid zout en peper voorzichtig in een grote schaal met je handen en maak er dan kleine balletjes van.
7 Dit gaat wat makkelijker als je eerst je handen nat maakt.
8 Verhit de olie in een grote koekenpan op een matig vuur en leg de gehaktballen in de hete olie.
9 Draai de balletjes voorzichtig om en bak ze aan alle kanten bruin.1
0 Je kan ze ook in een braadslee met olie leggen en 10 tot 15 minten bakken op 220°C.1
1 Het voordeel van deze manier is dat de balletjes beter heel blijven.1
2 Giet alle overtollige olie weg (leg de gehaktballetjes als je ze in de oven gebakken hebt in een koekenpan) en voeg tomaten, de rest van de chilipepers, basilicum, zout en peper toe.1
3 Roer de balletjes voorzichtig door de tomaten en laat ze 20 minuten sudderen.