1 ~ Snijd de aubergines en courgettes in de lengte en plakken van 0,5 cm dik. Bak ze in veel olijfolie.
2 ~ Hak de sjalot en de knoflook fijn en stoof ze aan in een beetje olijfolie.
3 ~ Doe het gehakt erbij en blijf roeren tot alles goed gebakken is.
4 ~ Ontvel en ontpit de tomaten en laat ze inkoken tot een dikke saus. Hak de basilicum en voeg deze toe.
5 ~ Schik de aubergines, de courgettes en het gehakt in laagjes in de ingevette ovenschotel.
6 ~ Bestrooi deze laagjes met tijm, laurier en rozemarijn.
7 ~ Laat 80 g vetstof smelten in een kookpot en voeg de bloem al roerend toe. Blijf roeren en voeg ook rustig de (soja)melk toe tot je een bechamelsaus krijgt.
8 ~ Voeg bij de bechamelsaus het citroensap en een deel van de gemalen kaas toe.
9 ~ Giet de saus over de ovenschotel en bestrooi met de feta, de Provençaalse kruiden en de rest van de gemalen kaas.1
0 ~ Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 à 35 minuten.1
1 TIPS:1
2 ~ In plaats van feta kan je een dezelfde hoeveelheid gemalen kaas nemen.1
3 ~ Je kan eventueel ook een aantal lichtgekookte aardappelen toevoegen. 1
4 ~ Het originele recept geeft sojamelk aan maar ik gebruik volle melk.