1 Fruit het gehakt rul in wat boter, voeg er de fijngehakte ui, de fijngeschaafde witte kool, en de tomaten in reepjes gesneden bij.
2 Breng op smaak met kerriepoeder, de sambal, de ketchup, het bouillonblokje en de 2 klontjes suiker.
3 Dek het stoofpotje af en laat 30 a 40 minuutjes zachtjes sudderen, voeg zo nu en dan wat gezeefde tomatenpulp toe, dat houdt het geheel smeuig en roer eens goed om.
4 Je kan eventueel de bereiding nog wat binden met beurre manié, bijkruiden naar eigen smaak met wat peper en zout.
5 Ondertussen maak je ook een lekkere aardappelpuree waar je wat peterselie door mengt.
6 Neem een ovenschotel en leg het stoofpotje van witte kool op de bodem, verdeel er de aardappelpuree over, strooi er wat mengeling van paneermeel en Oud Brugge kaas over en laat het geheeel gratineren in de oven of onder de grill.
Stoofpotje met gehakt en witte kool is een recept van Solo Open Kitchen