stoofpotje van witte kool en gehakt

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit het gehakt rul in wat boter, voeg er de fijngehakte ui, de fijngeschaafde witte kool, en de tomaten in reepjes gesneden bij.
  • 2 Breng op smaak met kerriepoeder, de sambal, de ketchup, het bouillonblokje en de 2 klontjes suiker.
  • 3 Dek het stoofpotje af en laat 30 a 40 minuutjes zachtjes sudderen, voeg zo nu en dan wat gezeefde tomatenpulp toe, dat houdt het geheel smeuig en roer eens goed om.
  • 4 Je kan eventueel de bereiding nog wat binden, bijkruiden naar eigen smaak met wat peper en zout.
  • 5 Ondertussen maak je ook een lekkere aardappelpuree waar je wat peterselie door mengt.
  • 6 Neem een ovenschotel en leg het stoofpotje van witte kool op de bodem, verdeel er de aardappelpuree over, strooi er wat mengeling van paneermeel en Oud Brugge kaas over en laat het geheeel gratineren in de oven of onder de grill.

stoofpotje van witte kool en gehakt is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept