Parelhoen filets met champignons in fine

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De filets aankleuren, kruiden met pezo en in een voorverwarmde oven van 180° laten garen gedurende een tiental minuten, of garen op het vuur.
  • 2 Het witloof reinigen en gaarstoven in een weinig vetstof en water, kruiden met pezo en een weinig suiker.Het witloof goed laten uitlekken om daarna in een pan goudbruin te bakken in wat solo en olie, gehalveerde kerstomaatjes toevoegen en even laten opwarmen met eventueel wat gerookt spek.
  • 3 Kruiden met pezo.
  • 4 Voor de saus:
  • 5 Champignons goed zuiver borstelen en niet al te fijn hakken, sjalotje kuisen en fijn snijden. Het sjalotje stoven in wat solo, champignons toevoegen en even laten bakken, bloem toevoegen en even laten meebakken om bloemsmaak te verwijderen, bevochtigen met kalfsfond. Een weinig laten inkoken, room toevoegen en een tiental minuten laat trekken op een zacht vuurtje niet meer laten koken.
  • 6 Op het einde voegt men de cognac toe, afkruiden met pezo.
  • 7 Serveren met pommes Duchesse of denappeltjes.

Parelhoen filets met champignons in fine is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische nasi met satésaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visstoof met tomaten en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderfilet met spinaziesalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visfilet in fijne kruidensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept