Witloof met gerookte ham en roquefort

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoom het witloof gaar, daarna, eventueel even bakken in wat solo en bestrooien met wat suiker. Smelt de solo in een pannetje en voeg de bloem toe, even laten meebakken om de bloemsmaak te verwijderen, niet kleuren. Voeg al roerend de melk toe en blijf roeren tot de saus bindt. Voeg de gruyère en 80 gr roquefort toe, meng goed, breng op smaak met pezo en nootmuskaat. Omwikkel elk stronkje witloof met een sneetje gerookte ham.
  • 2 Lepel wat saus in warme borden en leg op ieder bord twee stronkjes witloof, kruimel er wat roquefort over. Serveer met aardappelpuree of wat bruin brood.

Witloof met gerookte ham en roquefort is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Minipizza's met roquefort
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept