Zoek
Kooldolmades met Zweedse bessen
4
35 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 witte kool
1 ui, gesnipperd
0.5 dl gekookte langekorrelrijst
300 g gemengd gehakt
1.5 dl melk
Solo
zout, peper en suiker
100 g veenbessen uit de diepvries
2 eetlepels suiker
Bereiding
1
Snij de bladeren van de witte kool los en verwijder de dikke nerven, maar probeer de bladeren zoveel mogelijk heel te laten.
2
Kook de koolbladeren halfgaar en laat ze uitlekken.
3
Fruit de ui in wat Solo en meng met de rijst en het
4
gehakt. Kruid met zout en peper, en roer de melk door het mengsel.
5
een eetlepel vulling in het midden van elk koolblad, plooi de randen dicht en rol op tot een worstje.
6
Kook de veenbessen 5 minuten met de suiker, en laat ze afkoelen. Bak de dolmades in Solo en kruid ze met suiker.
7
Haal de dolmades uit de pan en blus de pan met een beetje water.
8
Doe de dolmades in een ovenschaal en giet het kookvocht erover.
9
Zet de schaal in een oven op 150 °C, 5 minuten of langer, tot de kool gaar is. 1
0
Dien de dolmades op met de bessen en gekookte aardappelen.
Kooldolmades met Zweedse bessen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept