- verwarm de oven voor op 200°C"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- verhit de boter en bak hierin op een laag vuurtje de prei 2 minuten"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- voeg de crème fraiche toe en bak tot het vocht bijna verdampt is"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- peper, zout en kerriepoeder toevoegen"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- rooster de bacon licht in een droge hete pan"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- snijd ca 8 cm brede repen uit de lappen filodeeg"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- leg ze overlappend naast elkaar over de bodem van een springvorm (24cm) en laat de overtollige deeglengte over de zijkant van de vorm hangen"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- schep het ei en de kaas door het preimengsel"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- verdeel dit mengsel over de deegbodem en leg de iets kleiner gesneden bacon erop"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- sla het overhangende deeg terug en dek de vulling ermee af"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- bestrijk de bovenkant met olie en bak de taart in 20-25 minuten lichtbruin"},{"@type":"HowToStep","text":"12. TIP: "},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- lekker met een tomatensalade"},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- als je de bacon weglaat, heb je een prima vegetarisch gerecht"}],"recipeYield":"4 "}