Varkenshaasje in bladerdeeg

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De solo in een braadpan laten heet worden en daarin het varkenshaasje mooi bruin bakken, kruiden met pezo. De braadpan in een voorverwarmde oven van 210° zetten en verder laten garen, moet wel nog rosé zijn. De ui fijnhakken, 4 asperges in niet al fijne schijfjes snijden, bakken in de wok met olijfolie, de walnoten verbrijzelen in de vijzel en toevoegen aan de ui en asperges. Varkenshaasje in de lengte voor 3/4 opensnijden en opvullen met het aspergemengsel, dicht doen en in het bladerdeeg draaien, bestrijken met eigeel en in de oven van 210° zetten totdat het bladerdeeg mooi bruin is.
  • 2 Het braadvocht van het varkenshaasje verwijderen en de pan op een hoog vuur blussen met rode wijn, roer het aanbaksel los en laat licht inkoken, van het vuur af de koude boter eronder roeren totdat je een mooie glanzende en licht gebonden saus krijgt.
  • 3 De 8 andere asperges grillen.
  • 4 Varkenshaasje in dikke schijven snijden en dresseren op een warm bord samen met 2 gegrilde asperges en enkele kroketjes, enkele soeplepels saus rond het varkenshaasje doen/versieren.

Varkenshaasje in bladerdeeg is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept