Uienquiche

8
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - vet een springvorm in
  • 2
    - kneed eerst met de kneedhaken van de mixer, dan met de handen 250 gr bloem, de boter (in stukjes), 1 ei, 2-3 el koud water, 3 el melk en een snuifje zout snel tot een glad deeg
  • 3
    - zet het deeg ca 30 minuten afgedekt weg op een koele plek
  • 4
    - snijd de ham fijn
  • 5
    - pel en snipper de uien en fruit ze in ca 10 min glazig in de hete olie
  • 6
    - bak de ham kort mee, breng op smaak met peper en zout
  • 7
    - laat afkoelen
  • 8
    - rasp de kaas grof
  • 9
    - meng de slagroom met 200 ml melk en 4 eieren, breng het eimengsel op smaak met zout en peper en nootmuskaat1
  • 0
    - was de peterselie en de marjolein en hak ze fijn1
  • 1
    - rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een cirkel (ca 32cm)1
  • 2
    - leg het deeg in de vorm en druk de rand iets omhoog1
  • 3
    - snijd een eventueel uitstekende deegrand weg1
  • 4
    - meng de kaas, de peterselie en de marjolein door het ham-uimengsel en verdeel het over de deegbodem1
  • 5
    - giet het eimengsel erover1
  • 6
    - bak de quiche goudbruin in ca 1 uur in een voorverwarmde oven van 150°C

Uienquiche is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Uienquiche
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Uienquiche
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige uienquiche met gepocheerd ei
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kaas uienquiche
55 min + 35 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Uienquiche
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Uienquiche
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige uienquiche met gepocheerd ei
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kaas uienquiche
55 min + 35 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept