- vet een springvorm in"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- kneed eerst met de kneedhaken van de mixer, dan met de handen 250 gr bloem, de boter (in stukjes), 1 ei, 2-3 el koud water, 3 el melk en een snuifje zout snel tot een glad deeg"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- zet het deeg ca 30 minuten afgedekt weg op een koele plek"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- snijd de ham fijn"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- pel en snipper de uien en fruit ze in ca 10 min glazig in de hete olie"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- bak de ham kort mee, breng op smaak met peper en zout"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- laat afkoelen"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- rasp de kaas grof"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- meng de slagroom met 200 ml melk en 4 eieren, breng het eimengsel op smaak met zout en peper en nootmuskaat"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- was de peterselie en de marjolein en hak ze fijn"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een cirkel (ca 32cm)"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- leg het deeg in de vorm en druk de rand iets omhoog"},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- snijd een eventueel uitstekende deegrand weg"},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- meng de kaas, de peterselie en de marjolein door het ham-uimengsel en verdeel het over de deegbodem"},{"@type":"HowToStep","text":"15.
- giet het eimengsel erover"},{"@type":"HowToStep","text":"16.
- bak de quiche goudbruin in ca 1 uur in een voorverwarmde oven van 150°C"}],"recipeYield":"8 "}