Kruidige kotelet met wokgroenten

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de ahornsiroop, de geconcentreerde tomatenpuree, de fijngesneden rode ui, de geperste knoflook, de steranijs, de cayennepeper, het kaneelpoeder, zout en de Solo in een potje. Laat zachtjes en al roerend aan de kook komen. Laat ook al roerend 5 minuten zacht pruttelen. Vis de steranijs uit de marinade. Laat de marinade daarna afkoelen.
  • 2 Bestrijk de koteletten goed dik met de marinade. Dek af met vershoudfolie en laat 12 uur marineren in de koelkast.
  • 3 Schraap met een vork of een mes de marinade van het vlees. Hou de marinade bij.
  • 4 Laat de koteletten even kleuren in een hete braadpan met arachideolie en een klein klontje Solo.
  • 5 Leg de koteletten naast elkaar in een platte ovenschotel. Schuif de schotel in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 200°C. Laat 15 minuten braden.
  • 6 Doe 10 cl water bij de marinade. Laat in een potje aan de kook komen. Kruid met peper en zout.
  • 7 Maak de wokgroenten schoon en versnij ze in hapklare brokken.
  • 8 Laat een eetlepel arachide warm worden in de wok. Voegen de ui, de paprika en de sluimererwten toe wanneer de olie begint te dampen. Roerbak de groenten 3 minuten op zeer hoog vuur.
  • 9 Zet het vuur onder de wok lager. Voeg de sojascheuten toe en laat nog 2 minuten zacht bakken. Kruid met zout. Leg de groenten op de borden. Schik er de koteletten op en giet er de saus omheen.

Kruidige kotelet met wokgroenten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenomelet met gebakken krieltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept