Stoverij van rund

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De boter en olijfolie samen verwarmen in een gietijzeren kookpot. Hierin de stukken vlees bruin bakken. Ondertussen de ajuin en look fijn snijden, bij het vlees voegen en nog even laten verder bakken. Kruiden met peper & zout, het bier erover gieten. 1 blad laurier, takje tijm en 3 peterseliestengels samenbinden en samen met het bouillonblokje toevoegen. De peperkoek in stukjes breken en ook in de pot doen. De korst van het brood snijden en er dan de mosterd over smeren. Leg dit bovenop het vlees in de kookpot en breng aan de kook. Laat alles nu met deksel op de pot gedurende 1½ uur zachtjes sudderen. Je kan de saus eventueel nog wat indikken met maïzena, gebroken in wat water. Opdienen met zelfgemaakte frietjes en sla of met compote en gekookte patatjes.
  • 2 Drank, ja, hetzelfde als wat er in de pot zit.

Stoverij van rund is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Auberginerolletjes met rundvlees
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Griekse burger
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse lamsstoof met peultjes
85 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stoverij van varkenswangen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse stoverij
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart met varkensspiering en mosterd
Hoofdgerecht
Bekijk recept