1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Champignons borstelen en in plakjes snijden. Snij de ui in halve ringen. Snij het witloof in 2 en daarna in grove stukken. Bak het spek lichtjes aan in een heel klein beetje solo en voeg er vervolgens de plakjes champignons, witloof en ui aan toe. Kruid met peper en heel weinig of geen zout, spek is al zout. Stoof verder tot alles beetgaar is. Rol het deeg uit in een ovenschotel of taartvorm (met het meegeleverd bakpapier). Snij het overtollige deeg af. Prik met een vork overal gaatjes in het deeg. Laat het spek de plakjes champignons, witloof en ui uitlekken. Spreid dit mengsel uit over het deeg, terwijl je er tussendoor wat geraspte kaas over sprenkelt. Kluts de vier eieren met geraspte kaas en kruid met wat peper en weinig zout, kaas is ook al gezouten. Voeg de opgeklopte eieren/kaas toe aan de taart en besprenkel opnieuw met een royale laag kaas. Plaats in de oven gedurende een 30-tal minuten (tot de deegrandjes goudbruin zijn en er een heel lichte korst op de quiche komt. Dien op met een frisse sla.