2 Snijd het ciabattabroodje in de lengte doormidden en rooster elke helft knapperig (in de broodrooster of onder de ovengrill). Wrijf elk stuk brood aan weerszijden in met het knoflookteentje. Smeer elk stuk in met tomatenpuree en kruid met pezo.
3 Leg een plak ham op de tomatenpuree en schik er telkens drie plakjes mozzarella
4 op.
5 Plaats de broodjes in de voorverwarmde oven en laat de kaas smelten gedurende 5 minuten. Versier met blaadjes shiso (Japanse munt), fijngesnipperde basilicum, tijm of oregano.
6 Ciabattabrood, knoflook, peper en zout vormen altijd de basis van bruschetta’s. Voor het
7 beleg kunt u echter vrijuit kiezen uit diverse combinaties. Probeer zeker deze uit: pesto +
8 plakjes champignon + ham + mozzarella; geitenkaas vermengd met wat mascarpone + gedroogde tomaat + olijven; olijventapenade + reepjes gemarineerde paprika + ansjovis.
Bruschetta met ham en mozzarella is een recept van Solo Open Kitchen