Bruschetta met ham en mozzarella

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°.
  • 2 Snijd het ciabattabroodje in de lengte doormidden en rooster elke helft knapperig (in de broodrooster of onder de ovengrill). Wrijf elk stuk brood aan weerszijden in met het knoflookteentje. Smeer elk stuk in met tomatenpuree en kruid met pezo.
  • 3 Leg een plak ham op de tomatenpuree en schik er telkens drie plakjes mozzarella
  • 4 op.
  • 5 Plaats de broodjes in de voorverwarmde oven en laat de kaas smelten gedurende 5 minuten. Versier met blaadjes shiso (Japanse munt), fijngesnipperde basilicum, tijm of oregano.
  • 6 Ciabattabrood, knoflook, peper en zout vormen altijd de basis van bruschetta’s. Voor het
  • 7 beleg kunt u echter vrijuit kiezen uit diverse combinaties. Probeer zeker deze uit: pesto +
  • 8 plakjes champignon + ham + mozzarella; geitenkaas vermengd met wat mascarpone + gedroogde tomaat + olijven; olijventapenade + reepjes gemarineerde paprika + ansjovis.

Bruschetta met ham en mozzarella is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
bruschetta met paprika en feta
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met puree van aardperen
Snack
Bekijk recept
Italiaanse bruschetta met rosbief en tonijnmayonaise
30 min-
Bekijk recept