Varkenshaasje met graanmosterd

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°.
  • 2 Smeer het varkenshaasje in met wat graanmosterd en kruid het met pezo. Leg het vlees op een licht ingeboterde ovenschaal en giet er wat solo over. Plaats het vlees ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 3 Haal de ovenschaal uit de oven en haal het vlees er uit, laat even rusten onder aluminiumfolie. Zet de schaal dan op het vuur en giet er de 2 dl bouillon over (of 2 dl water). Roer goed en maak daarbij het aanbaksel wat los. Voeg er dan een eetlepel graanmosterd aan toe en roer goed, giet er de room bij, blijf roeren tot de saus mooi gebonden is. Facultatief voeg je wat gebakken bospaddenstoelen toe aan de saus.
  • 4 Snij het vlees in plakjes, leg het op heel warme borden, napeer het met de saus en serveer met boontjes of groenten naar keuze en kroketjes.

Varkenshaasje met graanmosterd is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen
20 min
Bekijk recept
Spiesjes met scampi’s en boontjessalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rund met mosterdsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept