Gevulde courgettes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een theelepel uit tot op een halve cm van de wand. Besprenkel de uitgeholde courgettehelften met het citroensap. Snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel de ui en snipper deze heel fijn. Verwarm de Solo in een pan (met anti-aanbaklaag) en fruit vervolgens de ui en courgette ca. 2 minuten zachtjes. Pel het teentje knoflook en pers deze erboven uit. Laat het geheel vervolgens iets afkoelen. Vermeng in een kom het gehakt met de blokjes tomaat, tomatenketchup, ei, paneermeel, ui-courgette-mengsel, zout en peper. Knip de peterselie erboven fijn en meng het erdoor. Vul de courgettehelften hoog op met het gehaktmengsel en bestrooi ze met geraspte kaas. Zet deze vervolgens naast elkaar in een ovenschaal. Los het bouillonblokje in 1 dl heet water op en schenk het in de ovenschaal. Laat de gevulde courgettes in het midden van de oven in ca. 30 minuten bruin en gaar worden.

Gevulde courgettes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept