Griekse gehaktballetjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het gehakt met de eieren, peterselie, paneermeel en munt goed door elkaar
  • 2 Voeg vervolgens de gesnipperde uien, paprikapoeder, en de olijfolie toe aan het gehakt, kruid met pezo en oregano naar eigen smaak.
  • 3 Goed kneden tot een glad geheel.
  • 4 Rol er niet te dikke gehaktballetjes van en grill ze op de barbecue of in de oven.
  • 5 Je kan in het midden van de gehaktballetjes ook een vierkantje feta stoppen
  • 6 Serveren met rijst en tzatziki.
  • 7 Tzatziki:
  • 8 Schil en ontpit de komkommer en snij hem in kleine blokjes (
  • 05cm). Hak de lente-uitjes, de muntblaadjes en de knoflook fijn. Doe de yoghurt in een kom en voeg er de komkommer, de uitjes, de knoflook en de munt bij. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met pezo. Bewaar de Tzatziki in de koelkast en serveer met verse muntblaadjes.

Griekse gehaktballetjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept