Gepaneerde kalfslapjes met kappertjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de champignons in schijven. Giet een scheut olijfolie in een pan, stoof de champignons onder deksel. Besprenkel met citroensap en kruid met pezo. Laat de slager 6 kalfslapjes van 0,5 cm dik snijden met de snijmachine. Maak er thuis kleinere lapjes van. Bestrooi het vlees met pezo. Laat de kappertjes uitlekken. Doe bloem in een soepbord en klop de 2 eieren los in een ander soepbord. Doe wat solo en olijfolie in een pan met antikleeflaag. Wentel één voor één de lapjes vlees eerst door de bloem en daarna door het losgeklopte ei. Bak het vlees in de hete pan aan elke kant 2 minuten. Leg op een schotel en hou warm onder aluminiumfolie. Wanneer alle lapjes zijn gebakken, gaan de kappertjes, de wijn en de kalfsfond in de bakpan. Laat alles 8 minuten inkoken. Doe room bij de champignons en het stoofvocht en kook de vloeistof nog 5 minuten in. Kruid met pezo. Kook de pasta in gezouten kokend water en voeg een scheut olijfolie toe. Roer de pasta regelmatig los.
  • 2 Leg op een voorverwarmd bord 3 à 4 gepaneerde kalfslapjes. Schik de pasta ernaast en overgiet zowel de pasta als de lapjes met de saus. Voeg de champignons toe.

Gepaneerde kalfslapjes met kappertjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met sinaasappeldressing
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gepaneerde kikkerbilletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept