Wienerschnitzel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de eieren los met een beetje water of melk.
  • 2 Doe vervolgens de losgelopte eieren, wat bloem en paneermeel elk apart in een diep bord.
  • 3 Sla de kalfslapjes indien nodig nog wat platter met een vleeshamer, deegrol of houten plankje: leg hiervoor de lapjes tussen plastiekfolie.
  • 4 Kruid de lapjes met pezo.
  • 5 Haal het vlees één voor één door de bloem (klop overtollige bloem af), daarna door het eimengsel en tot slot door het paneermeel. Kontroleer of ze volledig omhuld zijn door het paneermeel en druk vervolgens het paneermeel met de handpalmen goed aan.
  • 6 Verhit wat solo en olie in een braadpan en bak de Wienerschnitzel in 3 à 4 minuten krokant aan elke kant: let erop dat het vuur niet te hoog staat.
  • 7 Leg de Schnitzels op warme borden, versier met een beetje groene salade en enkele partjes tomaat.
  • 8 Prak de gekookte eieren met een vork, strooi deze over de schnitzels.
  • 9 Serveer met fijne frietjes.

Wienerschnitzel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lauwwarme salade met kalfsschnitzelreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Weense rode kool met Wienerschnitzel
30 min-
Bekijk recept
Stap-voor-stap wienerschnitzel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wienerschnitzel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lauwwarme salade met kalfsschnitzelreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Weense rode kool met Wienerschnitzel
30 min-
Bekijk recept
Stap-voor-stap wienerschnitzel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wienerschnitzel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept