Daube (Provençaals stoofvlees)

4
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wentel de blokjes stoofvlees door de bloem en bak ze even aan in flink wat olijfolie. Roer ze goed dooreen en breng op smaak met peper en zout. Giet er de wijn en de diepgevroren zilveruitjes bij en strooi er flink wat provençaalse kruiden en de laurierblaadjes over. Roer het stoofvlees flink dooreen en laat de daube 1 à 2 uur sudderen tot het vlees gaar is. De wijn moet tot een dikke saus ingekookt zijn. Breng eventueel nog eens op smaak met peper en zout. Verwijder de laurier en dien het stoofvlees op met dikke frieten.
  • 2 Tip: serveer de daube ook als saus bij verse tagliatelle!

Daube (Provençaals stoofvlees) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Daube à la provençale
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvlees-daube
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Daube De Boeuf.
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf En Daube
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept