Parelhoen met witloof en ganzenlever

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen gaar en stoof de witloof in boter. Pureer de aardappelen, voeg er room en 50 g zachte boter aan toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep er de witloof en de zeste door en hou warm. Kruid de parelhoenfilets en bak ze goudbruin en gaar in boter. Haal ze uit de pan en hou ze warm. Blus het aanbaksel met gevogeltefond en roer los. Laat even inkoken en dik de saus in met de rest van de boter. Schep de puree op borden, plaats de parelhoen erop en werk af met een plakje ganzenlever en een lepel marmelade. Schep er de saus rond en serveer meteen.

Parelhoen met witloof en ganzenlever is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Salade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalot
Voorgerecht
Bekijk recept

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept