1 Schil de wortel, pel de uien, kuis de selder en snij in schijfjes.
2 Doe het vlees in een grote schaal met de groenten, laurier, tijm, knoflook en peperbolletjes en overgiet met de wijn, laat dit 1 dag marineren, draai af en toe om.
3 Neem het vlees uit de marinade en dep droog, bind het vlees op met keukentouw zodat het zijn vorm houdt.
4 Zeef de marinade en breng aan de kook, laat tot de helft inkoken.
5 Bruin het vlees in hete solo en het spekvet, kruid met zeezout en overgiet met de gereduceerde marinade en groenten, dek alles af en laat het vlees gedurende ongeveer 2 uur gaar sudderen op een laag vuur of afgedekt in een oven van 160°.
6 Neem het vlees uit de saus en verwijder het keukentouw.
7 Schep de groenten uit de saus en mix deze tot een puree.
8 Ontvet de saus en meng de saus met de groentenpuree.
9 Overgiet het vlees met de saus en dien op met aardappelpuree of romige polenta.1