Schnitzel met wortelen en graanmosterd

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de eidooiers met een beetje melk in een diep bord. Vul een tweede diep bord met bloem en een derde met de broodkruimels. Dompel de lapjes eerst in de bloem, daarna in het eiermengsel, en tenslotte in het broodkruim. Laat de lapjes aan beide kanten goudbruin bakken in flink wat boter. Schil de aardappelen en de wortelen en snij ze in kleine stukjes. Stop ze in een kookpot en voeg water zot ze net onderstaan. Voeg zout toe en laat 25 minuten koken op een zacht vuurtje. Afgieten en fijnprakken. Kruid af met een snuifje komijn, een flinke schep mosterd en een klontje boter. Voeg kleine geutjes melk toe om een mousseline te bekomen. Prak met een vork wat fijngehakte peterselie, de hardgekookte eieren en de kappertjes, breng op smaak met een beetje citroensap en peper en zout. Strijk een laagje van dit mengsel op de schnitzels.

Schnitzel met wortelen en graanmosterd is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen
20 min
Bekijk recept
Spiesjes met scampi’s en boontjessalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rund met mosterdsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca borrelspiesjes
50 min Bijgerecht
Bekijk recept