Lamsbout met kruiden

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190 gr.
  • 2 Neem een ovenschotel en leg hier de lamsbout in die goed aan alle zijden is ingestreken met olijfolie. Zet in de oven een 25 tal min. Neem 3 dl (lauw) water en los hierin het bouillonblokje op.
  • 3 Doe dan de geplette teentjes look, de peterselie; rozemarijn en de mosterd erbij. Roer goed om.
  • 4 Neem de schotel uit de oven en kruid met p+z en giet hierover de bouillon.
  • 5 Zet terug in de oven en braad op 200 graden verder af. Giet af en toe eens wat bouillon over het vlees.
  • 6 Na ongeveer 40 à 45 min neem je de lamsbout uit de oven en laat nog 5 min op een schotel onder wat folie rusten.
  • 7 Zeef de saus en laat terug opkoken. Bind met wat maizena.
  • 8 Snij het vlees in sneden en overgiet met wat saus.
  • 9 Geef de rest van de saus er apart bij.1
  • 0 ps:Ik geef hierbij gebakken witloof en een gratin.1
  • 1 Ook andere groenten en aardappel gerechten passen uitstekend bij dit gerecht.1
  • 2 Smakelijk!!!

Lamsbout met kruiden is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept