2 Neem een ovenschotel en leg hier de lamsbout in die goed aan alle zijden is ingestreken met olijfolie. Zet in de oven een 25 tal min. Neem 3 dl (lauw) water en los hierin het bouillonblokje op.
3 Doe dan de geplette teentjes look, de peterselie; rozemarijn en de mosterd erbij. Roer goed om.
4 Neem de schotel uit de oven en kruid met p+z en giet hierover de bouillon.
5 Zet terug in de oven en braad op 200 graden verder af. Giet af en toe eens wat bouillon over het vlees.
6 Na ongeveer 40 à 45 min neem je de lamsbout uit de oven en laat nog 5 min op een schotel onder wat folie rusten.
7 Zeef de saus en laat terug opkoken. Bind met wat maizena.
8 Snij het vlees in sneden en overgiet met wat saus.
9 Geef de rest van de saus er apart bij.1
0 ps:Ik geef hierbij gebakken witloof en een gratin.1
1 Ook andere groenten en aardappel gerechten passen uitstekend bij dit gerecht.1