Carne alla Genovese

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de uien, de wortelen en de selder in blokjes. Snij het varkensvlees in 4 grote stukken. Snij het buikspek en de salami in blokjes. Stoof de groentenblokjes in wat olijfolie en boter in een grote pan op laag vuur. Voeg er het spek, de salami, de tomatenpuree en de stukken varkensvlees aan toe en laat alles onder deksel sudderen. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Roer af en toe. Schroei na ruim 1 u het vlees en de saus bruin op hoog vuur en giet er de wijn bij. Voeg eventueel wat water toe tot het vlees gaar is en de uiensaus romig, glanzend en niet al te vloeibaar is. Kruid eventueel met nog wat peper en zout. Verdeel het vlees over diepe borden en giet er de saus over. Serveer er pasta of polenta bij.

Carne alla Genovese is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesspies met pesto-bonensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentespiesjes met yoghurtdip
10 min
Bekijk recept

Carne di maiale alle erbe e insalata al mango (Kruidige varkenshaas met mangosalade)
30 min-
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Sperziebonenchili met gehakt
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept