ITALIAANSE BALLETJES

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en stoof hierin de ui en knoflook. Roer er de oregano door en laat afkoelen.
  • 2 Meng spekreepjes door het gehakt, voeg er het broodkruim, peterselie en gestoofde ui bij en kneed er het losgeklopte ei door. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Snij 2/3 van de basilicumblaadjes in reepjes.
  • 4 Vorm balletjes van het vlees en bak ze goudbruin in olijfolie. Voeg een scheutje water toe, dek de pan af en laat ze verder garen.
  • 5 Verhit voor de tomatensaus 1 el olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflookzacht. Voeg er de tomatencoulis bij en breng op smaak met peper en zout. Schep er de fijngesneden basilicum door.
  • 6 Schep de saus op voorverwarmde borden en verdeel er de balletjes over. Werk af met verse basilicumblaadjes en serveer met pasta.

ITALIAANSE BALLETJES is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept