1 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en stoof hierin de ui en knoflook. Roer er de oregano door en laat afkoelen.
2 Meng spekreepjes door het gehakt, voeg er het broodkruim, peterselie en gestoofde ui bij en kneed er het losgeklopte ei door. Breng op smaak met peper en zout.
3 Snij 2/3 van de basilicumblaadjes in reepjes.
4 Vorm balletjes van het vlees en bak ze goudbruin in olijfolie. Voeg een scheutje water toe, dek de pan af en laat ze verder garen.
5 Verhit voor de tomatensaus 1 el olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflookzacht. Voeg er de tomatencoulis bij en breng op smaak met peper en zout. Schep er de fijngesneden basilicum door.
6 Schep de saus op voorverwarmde borden en verdeel er de balletjes over. Werk af met verse basilicumblaadjes en serveer met pasta.