Kip nugget op Japanse wijze

2
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De kipfilet in kleine stukken snijden om beetklare happen te kunnen nemen.
  • 2 Een anglaise maken met eieren, scheutje water, scheutje olie en veel kruiden (naar eigen dunk) dat kan pezo, currypoeder, cajunkruiden enz... zijn.
  • 3 Goed loskloppen.
  • 4 De kip eerst in de bloem rollen(overtollige afkloppen), daarna in de anglaise en daarna in panko paneermeel. Dat zijn vlokjes in plaats van fijn gemalen brood. Eens gepanneerd, ziet het eruit als kip met cocos rond (wat het niet is natuurlijk).
  • 5 Bakken in een pan met voldoende solo, eerst op hoog vuur en daarna minderen of in de frituur op 170°.
  • 6 Daarbij een zelfgemaakte zoetzure saus :
  • 7 water, azijn en suiker laten inkoken tot een dikkke massa.
  • 8 Afwerken met heel fijn gesneden rode pepertjes en heel fijn gesneden pijpajuin. Een nachtje laten trekken voor de smaak.
  • 9 Zeer gegeerde tapa.1
  • 0 De kip kan ook vervangen worden door een vaste vissoort, scampi,... eveneens zeer lekker.

Kip nugget op Japanse wijze is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept