1 De kipfilet in kleine stukken snijden om beetklare happen te kunnen nemen.
2 Een anglaise maken met eieren, scheutje water, scheutje olie en veel kruiden (naar eigen dunk) dat kan pezo, currypoeder, cajunkruiden enz... zijn.
3 Goed loskloppen.
4 De kip eerst in de bloem rollen(overtollige afkloppen), daarna in de anglaise en daarna in panko paneermeel. Dat zijn vlokjes in plaats van fijn gemalen brood. Eens gepanneerd, ziet het eruit als kip met cocos rond (wat het niet is natuurlijk).
5 Bakken in een pan met voldoende solo, eerst op hoog vuur en daarna minderen of in de frituur op 170°.
6 Daarbij een zelfgemaakte zoetzure saus :
7 water, azijn en suiker laten inkoken tot een dikkke massa.
8 Afwerken met heel fijn gesneden rode pepertjes en heel fijn gesneden pijpajuin. Een nachtje laten trekken voor de smaak.
9 Zeer gegeerde tapa.1
0 De kip kan ook vervangen worden door een vaste vissoort, scampi,... eveneens zeer lekker.