Stoofpot van lam en raapjes

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Marineer de lamskoteletten in een flinke scheut balsamico. Snipper de ui en de look fijn. Maak de groenten schoon en snij ze in hapklare stukken. Wrijf de koteletten in met wat olijfolie en schroei ze aan alle kanten dicht. Kruid met peper en zout. Giet er de balsamicomarinade bij en laat 1 min meebakken. Schep het vlees op een bord. Giet een scheut olijfolie in dezelfde pan en fruit de snippers ui en look glazig. Roer er de bloem door en bak nog 1 min verder. Giet er de witte wijn en de lamsfond bij en breng aan de kook. Voeg het kruidentuiltje en de stukken aardappel toe. Laat de stoofpot 10 min sudderen. Giet er het vlees en de rest van de groenten bij (behalve de erwtjes) en gaar ze in 10 min. Roer er de erwtjes door en kruid met peper en zout. Verwijder het kruidentuiltje. Schep de stoofpot op warme borden en werk af met enkele blaadjes peterselie.

Stoofpot van lam en raapjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met primeurgroenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoenboutjes met fris zure rodekool en specerijen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept