- verwarm de oven voor op 220°C, quichevorm invetten"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- kook deze 5 minuten in ruim water met zout, giet af en laat afkoelen"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- bedek de quichevorm met de plakjes bladerdeeg"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- bedek vervolgens het bladerdeeg met aluminiumfolie en strooi de bonen op het aluminiumfolie en zet de quichebodem gedurende 8 minuten in het midden van de hete oven"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- bak ondertussen het ontbijtspek 5 minuten in een pan knapperig"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- neem de quichebodem uit de oven, verwijder de bonen en de aluminiumfolie en bak de bodem nog 4 minuten zonder vulling in het midden van de oven"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- haal de quichebodem terug uit de oven en verdeel de aardappelplakjes over de bodem"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- meng in een kom de eieren, de slagroom en de bieslook, voeg peper en zout toe"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- schenk de helft van het mengsel over de aardappelplakjes"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- verdeel het ontbijtspek erover en schenk de rest van het mengsel over de quiche"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- strooi de gemalen kaas erover en bak de aardappelquiche in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin"}],"recipeYield":"4 "}