Aardappelquiche

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - verwarm de oven voor op 220°C, quichevorm invetten
  • 2
    - schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken
  • 3
    - kook deze 5 minuten in ruim water met zout, giet af en laat afkoelen
  • 4
    - bedek de quichevorm met de plakjes bladerdeeg
  • 5
    - bedek vervolgens het bladerdeeg met aluminiumfolie en strooi de bonen op het aluminiumfolie en zet de quichebodem gedurende 8 minuten in het midden van de hete oven
  • 6
    - bak ondertussen het ontbijtspek 5 minuten in een pan knapperig
  • 7
    - neem de quichebodem uit de oven, verwijder de bonen en de aluminiumfolie en bak de bodem nog 4 minuten zonder vulling in het midden van de oven
  • 8
    - haal de quichebodem terug uit de oven en verdeel de aardappelplakjes over de bodem
  • 9
    - meng in een kom de eieren, de slagroom en de bieslook, voeg peper en zout toe1
  • 0
    - schenk de helft van het mengsel over de aardappelplakjes1
  • 1
    - verdeel het ontbijtspek erover en schenk de rest van het mengsel over de quiche1
  • 2
    - strooi de gemalen kaas erover en bak de aardappelquiche in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin

Aardappelquiche is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelquiche van Suzan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
aardappelquiche met kaas en ham
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelquiche met chorizo
60 min
Bekijk recept
Aardappelquiche met spek
60 min Voorgerecht
Bekijk recept

Aardappelquiche van Suzan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
aardappelquiche met kaas en ham
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelquiche met chorizo
60 min
Bekijk recept
Aardappelquiche met spek
60 min Voorgerecht
Bekijk recept