1 Kook de pasta in ruim gezouten water volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking, al dente, beetgaar. Kruid de reepjes vlees met pezo. Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees ongeveer 2 minuten op hoog vuur mooi bruin. Schep ze op een bord. Fruit de ui in het bakvet glazig. Voeg de champignons toe en bak ze op een hoog vuur bruin, kruid met pezo. Voeg de room toe en verwarm het geheel tot er een dikke saus ontstaat, voeg nu het vlees toe, afkruiden met pezo. Giet de pasta af. Schep de pasta in vier warme diepe pastaborden en schep de saus erover. Strooi de parmezaanse kaas en de basilicum erover. Lekker met gegratineerde tomaatjes en een stukje vers stokbrood, eventueel gegrild en ingewreven met een teentje knoflook.
2 Tomaatjes:
3 2 tomaten, 50 gr blauwschimmelkaas, gorgonzola, of Danish bleu, of....
4 Verwarm de grill voor. Halveer de tomaten. Verdeel de kaas over de 4 halve tomaten.
5 Zet de tomaten onder de hete grill, en laat de kaas smelten
6 Heerlijk met een glaasje italiaanse rode wijn: Barbera d'asti, Bardolino, Chianti...