1 Meng in een kom de boter, knoflook, citroensap, witte wijn, tijm en peterselie door elkaar tot een romige kruidenboter. Breng de kruidenboter op smaak met pezo. Leg de kruidenboter op een stuk plasticfolie en maak er een rol van, zet de kruidenboter tot gebruik in de koelkast.
2 Verwarm op het vuur een grillpan (bij mooi weer, zelfs de bbq). Dep de varkensoesters droog met keukenpapier en kruid ze met pezo, bestrijk het vlees met een keukenborsteltje licht in met olijfolie.
3 Gril de varkensoester ongeveer 8 minuten aan beide zijden goudbruin, moeten binnenin nog lichtjes rosé zijn.
4 Verdeel het vlees over 4 warme borden en leg op elke oester een klontje kruidenboter. Lekker met gebakken aardappeltjes en bloemkool met kaassaus.
5 Wat drinken we erbij: een Pinot noir of een Chianti, zelfs een witte Pinot Gris