Zoek
vlaamse eierkroketjes
4
20 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
7 st eieren
40 gr boter
75 gram bloem
1 3/4 dl melk
75 gr fijngesneden beenham
1 beetje paneermeel
1 snuifje van peper zout en nootmuskaat
Bereiding
1
Kook 5 eieren in ± 7 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.
2
Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 2 minuten
3
garen.
4
Voeg al roerend de melk in delen toe tot een dikke gladde saus is
5
ontstaan.
6
Roer er het gehakte ei, de ham, zout, peper en nootmuskaat door.
7
Spreid het mengsel op een platte schaal uit en laat het afgedekt in de
8
koelkast ± 3 uur opstijven.
9
Kroketjes:1
0
Snijd de vulling in 12-16 delen en vorm er met natte handen kroketjes1
1
van.1
2
Klop 2 eieren los.1
3
Wentel de kroketjes door het paneermeel, haal ze door het ei en wentel ze1
4
weer door paneermeel.1
5
Verhit de frituurolie tot 180°C en bak in de olie steeds 4 kroketjes1
6
tegelijk goudbruin.1
7
Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze met een takje1
8
peterselie.1
9
Lekker met mosterdsaus.
vlaamse eierkroketjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Eierkroketjes
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eierkroketjes
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Vlaamse eierkroketjes
0 min
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept