vlaamse eierkroketjes

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook 5 eieren in ± 7 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.
  • 2 Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 2 minuten
  • 3 garen.
  • 4 Voeg al roerend de melk in delen toe tot een dikke gladde saus is
  • 5 ontstaan.
  • 6 Roer er het gehakte ei, de ham, zout, peper en nootmuskaat door.
  • 7 Spreid het mengsel op een platte schaal uit en laat het afgedekt in de
  • 8 koelkast ± 3 uur opstijven.
  • 9 Kroketjes:1
  • 0 Snijd de vulling in 12-16 delen en vorm er met natte handen kroketjes1
  • 1 van.1
  • 2 Klop 2 eieren los.1
  • 3 Wentel de kroketjes door het paneermeel, haal ze door het ei en wentel ze1
  • 4 weer door paneermeel.1
  • 5 Verhit de frituurolie tot 180°C en bak in de olie steeds 4 kroketjes1
  • 6 tegelijk goudbruin.1
  • 7 Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze met een takje1
  • 8 peterselie.1
  • 9 Lekker met mosterdsaus.

vlaamse eierkroketjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Eierkroketjes
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eierkroketjes
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Vlaamse eierkroketjes
0 min
Bekijk recept

Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept