1 Breng in een steelpan 1 eetlepel olijfolie, 1eetlepel tomatenpuree en 3 eetlepels water aan de kook.
2 Laat zonder deksel enkele min. zachtjes pruttelen.
3 Laat 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olijfolie heet worden in een kookpot.
4 Bak de stukken stoofvlees aan alle zijden mooi bruin.
5 Bestrooi het vlees met 2 eetlepels bloem en roer goed om.
6 Leng aan met de rode wijn en de bouillon. Roer goed door elkaar. Voeg tenslotte het mengsel met de tomatenpuree toe.
7 Snij de uien in ringen en snij de wortelen in schijfjes. Doe uienringen en wortelschijfjes bij het vlees. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 1½ uur sudderen. Roer regelmatig om zodat het niet kan aanzetten. Giet geregeld een beetje water bij.
8 Stoof de gehalveerde champignons in een nootje boter gedurende 5 minuten en doe ze met het stoofvocht bij het gaar gestoofde vlees. Laat alles nog 15 a 30 minuten stoven. Verwijder de peterselies en de laurierblaadjes.
9 Dien op met aardappelpuree of frieten.1
0 Eet smakelijk.
Stoofvlees op Bourgondische wijze is een recept van Solo Open Kitchen