varkensmedaillons in rode wijnsaus

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Het varkenshaasje in medaillons verdelen, het vlees omwikkelen met het gerookt spek en vastbinden met keukengaren. Een paar uur laten marineren in de wijn.
  • 2 Het vlees uit de marinade halen en afdrogen met wat huishoudpapier.
  • 3 Het vlees afbakken in hete boter, kruiden met peper en zout en wat tijm. Verder laten garen.
  • 4 Ondertussen de champignons stoven in een beetje boter.
  • 5 Het vlees uit de pan halen en bij de braadjus de wijn (van de marinade), de room en het maïszetmeel dat in de melk werd losgeklopt voegen.
  • 6 Een weinig saus op de voorverwarmde borden lepelen en de medaillons op de saus leggen.
  • 7 Afwerken met wat sla, een schijfje tomaat en een eetlepel gestoofde champignons. Bestrooien met fijngehakte peterselie.

varkensmedaillons in rode wijnsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde varkensmedaillon met friet en broccoli
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmedaillons, saus met rozijnen en gedroogde abrikozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmedaillons met appels en pastinaakpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept