Timbaaltje van kip

6
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De kippenfilets en de hesp heel fijn snijden en toevoegen aan de losgeklopte eiwitten en room. Kruiden met peper en zout en in geboterde vuurvaste potjes brengen.
  • 2 De potjes gedurende 20 minuten in oven op 175°C laten garen.
  • 3 Het garnituur bereiden:
  • 4 De groenten voorbereiden, wassen en in julienne snijden. De groenten gedurende 10 minuten in gesmolten boter laten stoven. Kruiden met peper en zout.
  • 5 De saus bereiden:
  • 6 De room, kippenbouillon en vermouth tot een licht gebonden saus laten inkoken.
  • 7 Van het vuur de boter in klontjes toevoegen. Eventueel binden met maïzena express.
  • 8 De “kippenmousse” op een groentebed schikken en met de saus overgieten.
  • 9 Afwerken met een takje peterselie.1
  • 0 Eet smakelijk.

Timbaaltje van kip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Tomaat-ricottatimbaaltjes
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische stoofschotel met cacao
2 uur-
Bekijk recept
Quinoa met gegrilde courgettes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmtimbaaltje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept