Varkenshaasje met champignons en basilicumsaus

2
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • 2 Pel en snipper het sjalotje.
  • 3 Maak de saus: snijd de korstjes van het brood, week het in wat koud water en knijp het goed uit. Doe het brood, de sjalot, de peterselie, de basilicum, de ansjovis en de azijn in de keukenmachine en hak alles fijn. Voeg de olie in een dun straaltje toe en blijf kloppen tot een vrij dikke saus ontstaat, breng smaak met pezo.
  • 4 Kruid het varkenshaasje met pepzo.
  • 5 Verhit wat solo in een koekenpan en bak het varkenshaasje in ± 10 minuten rondom bruin en rosé, bak de laatste 5 minuten de champignons mee.
  • 6 Snijd het vlees in plakjes en verdeel die met de champignons over 2 warme borden.
  • 7 Versier het bord met de saus en geef de rest er apart erbij.
  • 8 Geef er gebakken krielaardappeltjes en spitskool bij.
  • 9 Wat drinken wij hierbij: een chianti of een Spaanse tempranillo,zelfs een droge Chardonnay.

Varkenshaasje met champignons en basilicumsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia met basilicumsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept