1 Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
2 Pel en snipper het sjalotje.
3 Maak de saus: snijd de korstjes van het brood, week het in wat koud water en knijp het goed uit. Doe het brood, de sjalot, de peterselie, de basilicum, de ansjovis en de azijn in de keukenmachine en hak alles fijn. Voeg de olie in een dun straaltje toe en blijf kloppen tot een vrij dikke saus ontstaat, breng smaak met pezo.
4 Kruid het varkenshaasje met pepzo.
5 Verhit wat solo in een koekenpan en bak het varkenshaasje in ± 10 minuten rondom bruin en rosé, bak de laatste 5 minuten de champignons mee.
6 Snijd het vlees in plakjes en verdeel die met de champignons over 2 warme borden.
7 Versier het bord met de saus en geef de rest er apart erbij.
8 Geef er gebakken krielaardappeltjes en spitskool bij.
9 Wat drinken wij hierbij: een chianti of een Spaanse tempranillo,zelfs een droge Chardonnay.
Varkenshaasje met champignons en basilicumsaus is een recept van Solo Open Kitchen