Aardappelgehaktschotel met spekkorst

4
80 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - pel de uien en snipper ze
  • 2
    - kneed het gehakt met 1/3 de uisnippers, de tomatenpuree en wat zout en peper door elkaar
  • 3
    - leg de plakjes spek op de bodem van een ovenschaal (ca 30 cm lang)
  • 4
    - schil de aardappelen, spoel ze goed en rasp ze grof
  • 5
    - druk de aardappelrasp goed uit
  • 6
    - kneed deze met de rest van de uisnippers en de bloem en breng dit mengsel op smaak met zout en peper
  • 7
    - verdeel de helft van het aardappelmengsel in de ovenschaal
  • 8
    - snijd de randjes van de plakken kaas af
  • 9
    - leg 4 plakjes kaas op de aardappelmassa in de ovenschaal1
  • 0
    - verdeel de gehaktmassa over de plakjes kaas en druk deze een beetje aan1
  • 1
    - verdeel de rest van de aardappelmassa over de gehaktmassa1
  • 2
    - vouw de plakjes spek over de aardappelmassa1
  • 3
    - snijd de overige plakjes kaas in reepjes en strooi deze over de ovenschotel1
  • 4
    - bak de ovenschotel in 40-50 min goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C1
  • 5 Serveer met een groene salade.

Aardappelgehaktschotel met spekkorst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Romige aardappelgehaktschotel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige aardappelgehaktschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept