- pel de uien en snipper ze"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- kneed het gehakt met 1/3 de uisnippers, de tomatenpuree en wat zout en peper door elkaar"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- leg de plakjes spek op de bodem van een ovenschaal (ca 30 cm lang)"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- schil de aardappelen, spoel ze goed en rasp ze grof"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- druk de aardappelrasp goed uit"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- kneed deze met de rest van de uisnippers en de bloem en breng dit mengsel op smaak met zout en peper"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- verdeel de helft van het aardappelmengsel in de ovenschaal"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- snijd de randjes van de plakken kaas af"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- leg 4 plakjes kaas op de aardappelmassa in de ovenschaal"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- verdeel de gehaktmassa over de plakjes kaas en druk deze een beetje aan"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- verdeel de rest van de aardappelmassa over de gehaktmassa"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- vouw de plakjes spek over de aardappelmassa"},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- snijd de overige plakjes kaas in reepjes en strooi deze over de ovenschotel"},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- bak de ovenschotel in 40-50 min goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C"},{"@type":"HowToStep","text":"15. Serveer met een groene salade."}],"recipeYield":"4 "}